ÅRETS GASTRONOMISKE NYSKAPNING

Fem finalister er nå valgt ut i Det Norske Måltid som har nominert råvarer og produkter til prisen Årets Nyskapning. Judiths Urtehage (bildet) er en av de.
Den regionale forankringen har vært viktig i utvelgelsen, i tillegg til historie, grad av nyskapning, markedspotensial og smak. Det er Gastronomisk Institutt med Karl Erik Pallesen i spissen som har stått for den nasjonale juryeringen.
Her var det mye spennende, sier Pallesen rett etter at smakingen er over. – Noen av produktene kjente vi litt til fra før, men jeg ble mildt sagt positivt overrasket over mange av disse produktene. Her er det nyskapning i kombinasjon med tradisjon. Sånt liker vi, smiler den blide kokken.
Nivået på produktene som ble testet ut var meget bra. Det ble tett i teten, avslutter Pallesen som ser frem til den store mathappeningen i Stavanger førstkommende lørdag.
Finalistene er:
Norpå: Einerbærsirup fra Judiths Urtehage, Kabelvåg i Lofoten
Midti: Selbusjokoladen med Selbu blå fra Meium sjokoladefabrikk, Selbustrand i Sør-Trøndelag
Vestpå: Knudenosten fra Aurenes gårdsysteri, Undheim i Rogaland
Østpå: Panna Cotta  fra EK Gårdskjøkken, Gressvik i Østfold
Sørpå: Eplesirup fra Epleblomsten, Sauherad i Telemark
Hvilket produkt som blir Årets Nyskapning 2011 får vi se når finalen i Det Norske Måltid går på luften på TV 2 førstkommende søndag kl. 22.30.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *