KANONVEKST FOR KROATIA

4606.700Kroatia har klatret til andreplass på listen over de mest populære landene blant norske hytteturister.

Rekordmange nordmenn vil tilbringe sommerferien i leid hytte utenlands, viser en ny oversikt. Veksten er størst for reisemålene langt sør i Europa.

– Hos oss har antall bestillinger økt med 15 prosent sammenlignet med sommeren i fjor, sier Pia Buen, salgs- og markedsansvarlig for Novasol i Norge.Kroatia har vært vekstraketten gjennom flere år.
– 12 prosent av bookingene er til Kroatia, som nå er nummer to på listen over de mest populære ferielandene blant norske hytteturister. De fleste vil til Dubrovnik-rivieraen i sørlige Dalmatia, men også øya Korcula og byer som Split, Trogir og Omis er ettertraktet.
I 2012 leide om lag 43 000 nordmenn hytte gjennom Novasol, som er Europas største utleier av ferieboliger. Anslagene for i år nærmer seg 50 000.
Danmark troner fortsatt på popularitetstoppen med nær halvparten av bestillingene. Bare 11 prosent foretrekker hytteferie hjemme i Norge.
Til Sør-Europa
– Spania, Italia og Frankrike er også mer etterspurt enn i fjor, med nær 20 prosent av bookingene. Nordmenn vil til Sør-Europa, og denne trenden har forsterket seg, sier Pia Buen.
Økning for utleie- og campingdelen av feriemarkedet har blant annet sammenheng med at mange ønsker seg frihet til å organisere ferien selv, ifølge Jens Kr. Steen Jacobsen, professor ved Universitetet i Stavanger og turisme- og ferieforsker ved Transportøkonomisk institutt.
– Markedsføring og forbrukerinformasjon på internett trekker i samme retning. Gjennom bilder og tilgang til andres kundevurderinger får man bedre oversikt og mer pålitelig kunnskap om slike overnattingsmuligheter, sier Steen Jacobsen.
Noen velger også ferieboliger for å spare penger eller fordi de ønsker større eller mindre grad av selvhushold, ifølge reiselivsprofessoren.
Pris og flyruter
– For eksempel må nok den økte interessen for Kroatia ses i lys av et gunstig prisnivå i dette landet, samt at mange direkte flyruter gir grei tilgang, sier han.
Også Pia Buen i Novasol tror utviklingen har sammenheng med at nordmenn oppfatter Kroatia som rimeligere å feriere i enn andre søreuropeiske land.
– Standarden på feriehusene er dessuten gjennomgående svært god, så tilbakemeldingen fra norske gjester er at de får veldig mye ferie for pengene.
Kroatia grenser mot Adriaterhavet i sørvest. Kyststripen har gitt et kraftig oppsving i turismen siden tusenårsskiftet. I sommer blir landet medlem av EU.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *