REKORDMANGE TIL DANMARK

5460.1772Danmark har lenge vært storfavoritten for nordmenn som leier feriehus i utlandet. I år slår bestillingene alle rekorder.
– I fjor hadde vi en vekst i utleie av feriehus i Danmark på 18 prosent, og hittil i år er økningen på ti prosent, sier Pia Buen, salgs- og markedsansvarlig i Novasol Norge. Novasol er Europas største utleier av privateide ferieboliger.
I fjor var mer enn halvparten av de norske bestillingene til Danmark. Særlig populære er områdene Djursland med Ebeltoft, etterfulgt av Skagen og områdene langs kysten i Nordvestjylland.
– Alle disse stedene opplever vekst i år. I tillegg tiltrekker den hyggelige øya Fyn og solskinnsøya Bornholm seg stadig flere nordmenn, sier Buen.
Godt vertskap
I fjor opplevde Danmark et rekordhøyt antall besøkende fra Norge, med mer enn 2,5 millioner overnattinger.
Vidar Mørch i VisitDenmark er ikke i tvil om hva som gjør Danmark så attraktivt for nordmenn.
– Det er vertskapet selv. Dansker og nordmenn har et sterkt bånd seg imellom. Det er med på å gjøre det ekstra hyggelig å være på besøk hos hverandre, sier Mørch.
Dessuten er nordmenn glad i, og ofte vant til, å ha litt plass rundt seg.
– Nordmenn liker å ha litt privatliv, men vil gjerne ha opplevelsesmuligheter i nærheten. Å leie et feriehus gjør at man kan legge opp ferien akkurat slik man vil. Dessuten liker vi godt å ha egen bil, slik at vi kan reise rundt å se på attraksjoner.
– Nordmenn bruker gjerne feriehuset som en base. Så farter de i stjerneformasjon fram og tilbake for å se og oppleve mest mulig, sier han.
Barnefamilier utgjør den største gruppen av dem som kommer for å feriere. I vinterhalvåret øker andelen voksne, par og eldre.
Ferie i eget land
Interessen for Kroatia har i de senere årene vokst enormt. Kroatia har vært det nest mest populære reisemålet for nordmenn som leier ferieboliger i utlandet. I år er trenden likevel en nedgang i bestillingene. Dette gjelder for de søreuropeiske landene generelt, deriblant populære reisemål som Spania, Italia og Frankrike.
– Hittil i år er det Danmark som er den store vinneren, faktisk sammen med Norge. Stadig flere nordmenn leier hytte eller feriehus i Norge. Hittil i år har vi en vekst på hele 22 prosent av bestillinger fra nordmenn, sier Pia Buen.
Hun forteller at nordmenn gjerne velger øvre del av Buskerud, Oppland og Gudbrandsdalen i vintersesongen. I vinterferien og påskeferien er det skimuligheter og gode snøforhold som trekker.
– Det er ingen tvil om at nordmenn har fått øynene opp for leie av feriehus og hytter i hele Europa når vi ser på vår utvikling gjennom årene. Man får mye ferie for pengene og stor frihet til å velge steder som passer ethvert behov, enten man er singel, par eller en familie på tur, sier Pia Buen i Novasol.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *