GRUSOMME OPPLEVELSER I SVERIGE

Over grensa venter blodtørstige zombier, hjemsøkte gårder og en hel skog full av nifse skapninger. Sverige holder ingenting tilbake når det diskes opp til halloween. Her er våre beste tips til en skremmende bra halloween-feiring: 

Skara Sommarland blir Scary Sommarland

Ellers så hyggelige Skara Sommarland har tatt en helomvending og blir under halloween til “Scary Sommarland”. Tivolidelen forvandles til et halloween-område der barna kan leke i heksens stige, utforske labyrinten, lytte til småskumle eventyr eller møte horrible vesener som smyger rundt.

I den nyåpnede restauranten “ Pumpkin & Pancakes” kan du få igjen pusten og pulsen med varmende gresskarsuppe og pannekaker. To andre halloween-overraskelser er også planlagt, men de blir ikke avslørt for senere. 

Liseberg – nytt skrekkområde i Skogen

Liseberg har som vanlig et imponerende utvalg av opplevelser som kan få det til å skjelve i buksene til hvem som helst. Nytt i år er attraksjonene “Skogen” som er et utendørs spøkelseshus hvor en tur i skogen blir som scenene i en skrekkfilm. En skogstur vil aldri bli det samme igjen. I tillegg finnes det fire andre spøkelseshus og to andre utendørs skrekkområder på området. Her reiser du ikke hjem, uten å bli skremt!

Zombier og spøkelser okkuperer Örebro

I Örebro har det tuslet og taslet mellom hus og gårder i århundrer, redselen for at det obskure og mystiske som en gang holdt til på slottet skal vende tilbake er stor. At myten om spøkelsesbyen skal bli virkelighet er virkeligere enn noensinne. På det gamle slottet, i sentrum av byen, kan både barn og voksne delta på skumle spøkelsesvandringer. I slottets rom og ganger skjuler det seg nemlig skremmende historier om fortidens onde vesener.

Samtidig i Örebro går Sveriges ekleste løp av stabelen. I 6 km blir deltakerne jaget av sultne zombier gjennom Örebros gater når arrangementet “Run for your life” inntar byen. Gjør deg klar for den mest adrenalinfylte og spennende løpeturen du noen gang har tatt. 

Paranormal aktivitet på Sveriges mest hjemsøkte gård

På den hjemsøkte slektsgården Frammegården i Värmland er det overnaturlige krefter i sving. Huset fra 1700-tallet sies å være hjemsøkt, og her skjer det litt av hvert etter mørkets frembrudd. Siden 1950-tallet har gården vært tilholdssted for uforklarlige opplevelser og folk har hørt alt fra steg og barnegråt til mystisk banking og merkverdige lyder. Mange som besøker gården forteller om et ubehag og at de har sett ting flytte på seg av seg selv. To barn skal ha sultet i hjel på loftet og i kjelleren er det et likrom, hvor folk ble lagt for å vente på at døden skulle inntreffe. Ryktene sier også at plassen hvor gården ligger på skal være en tidligere henrettelseplass for hekser. Det er mulig å overnatte på gården for en billig penge – hvis du tør!

Forbannelser og mørke krefter inntar Gröna Lund

Halloween i fornøyelsesparken Gröna Lund satser i år på enda heftigere opplevelser. Der glede og moro vanligvis bor, har nå mørke krefter tatt over. Det hjemsøkte skipet Skeppet seiler inn i Stockholms farvann og står klar til å skremme vettet av besøkende. Skipets rom vitner om at mørke hendelser har funnet sted, og inne i skipets skrog gjemmer det seg en tusen år gammel forbannelse. 

På Stora Området vil det plutselig dukke opp skrekkinngytende skikkelser som er mer ustabile enn noensinne. Underjordiske vesener, mareritt som blir virkelighet, ekle klovner og zombier lusker rundt i parken. Heng med heksene, se fortryllende underholdning eller opplev tematiserte attraksjoner. Parken er også tilpasset de lettskremte og små barn, med godteriland og attraksjoner med varierende skrekknivå. 

Underjordisk halloween-tur

Langt under bakken i Falun ligger det en underjordisk verden med mørke og kalde kriker og kroker. I Falu gruva får du i slutten av oktober mulighet til å delta på en nervepirrende gruvetur. Turen kan være litt skremmende, derfor er aldersgrensen satt til 12 år. En gruvegutt og den spøkefulle gruvefruen guider deg rundt i de mørke gangene og forteller om hvordan livet i gruva var i gamle dager.

 Foto Johan Gramén