FOOD & BEVERAGE

Om pappvin, pappslott og papptårn

Kjære Vinvenn,
Nordmenn har fått et helt spesielt forhold til sin BiB, sin pappvin, som faktisk har flere gode sider. Ikke minst fordi denne emballasjeformen gjør den praktisk og lett å frakte (den veier lite, og den blir ikke knust underveis), den er mer miljøvennlig (bruker verken kork eller glass, og både pappesken og plastposen inni kan og bør gå til gjenvinning).
I tillegg kan man ta seg et glass uten å måtte åpne en hel flaske. Vinen har også blitt bedre med årene hos kvalitetsfokuserte produsenter. For å styrke min egen teori om at vindrikking gjør folk mer kreative har jeg gleden av å dele en del gode ideer, utviklet av vindrikkere, for hvordan man kan gjenbruke emballasjen (både pappen og den indre plastikkposen) etter at vinen dessverre tar slutt en vakker kveld.
Sovepute og utedusj 
Under en samtale jeg hadde nylig med de ansatte ved en nyåpnet restaurant i Oslo, kom fenomenet pappvin opp. «Det beste ved en pappvin», fortalte servitør Susanne, «det er at når du er ferdig med den, pakker du opp esken, tar frem posen, og blåser litt luft i den. Hensikten er dobbel: du får den siste slurken med vin som alltid er innmari vanskelig å få ut, og i tillegg har du fått en ypperlig sovepute, som kan brukes blant annet på telttur eller til en lur på stranden!»
Posen kan også fylles opp med vann og fungere som en utedusj!
Ekstratips: Ta plastikkposen ut av BiB-en fra kvelden før, fyll den med kaldt vann og la den henge i solen – så har du solvarm dusj på ettermiddagen eller kvelden.
 
Pappslott og kjøleelement
Torbjørn Morstad, en av Norges beste kunstnere i mine øyne, klarte å forvandle et par Pringle-bokser og noen pappvinbokser til et tårn og et vakkert middelalderslott.
Et flott, kreativt og rimelig ferieprosjekt som passer for barn og voksne, og som gir gode ferieminner til alle sammen! Den eneste utfordringen er hvis det er flere barn i huset som faller for det samme prosjektet og vil ha sitt eget slott …
En av våre kunder, Monique Glibert har en annen idé: Fyll opp posen med kaldt vann, og putt den i fryseren. Da kan den fungere som kjøleelement, og etter hvert som isen smelter, har du kaldt drikkevann. Voilà!
 
Vennlig hilsen
Nicolas Mahé de Berdouaré

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *